Simplify 3D Kullanımı

Kurulumu oldukça kolay olan bu yazılımın maalesef ücretsiz veya deneme sürümü olmadığı gibi Türkçe dil desteği de yoktur. Kullanımı nispeten kolay olan yazılım ile baskı öncesi modellerin ön izlemesini yapabilir, katman katman baskı detaylarını görebilir, yazıcınızı fiziksel olarak kontrol edebilir ve çıktıyı doğrudan yazıcıya gönderebileceğiniz gibi SD kart kaydedip bilgisayardan bağımsız baskı alabilirsiniz.

Ana Ekran

Öncelikle programın ana ekranı ile ilgili hızlı bir giriş yapalım. Bilinen birçok dilimleme yazılımı gibi Simplify3D de benzer aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsüne sahip. Sol taraftaki grup dilimlenecek parçanın yüklendiği, çeşitli dilimleme profillerinin oluşturulduğu kısım.

01-5268013

Parça yükleme işlemi ister sürükle bırak yöntemi ile isterseniz Import butonu ile yapılabilmekte. Tablaya birden fazla parça yerleştirmek mümkün. Center And Arrange butonu ile tabladaki tüm parçaları belirli bir hizaya sokup zemine tam oturmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle parçanın zemine tam oturması çok önemli olduğundan tablaya parça yerleştirme işleminden sonra mutlaka bu seçeneği en az bir defa kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Process kısmı birden çok dilimleme profili oluşturup istediğiniz zaman istediğinizi kullanmanıza olanak sağlamaktadır. Bu kısmın asıl güzel tarafı aynı baskı içinde birden fazla process kullanarak baskının farklı katmanlarında farklı ayarlar ile dilimleme yapabilmenize izin vermesi. Örneğin baskının ilk 10 katmanında 0.3mm çözünürlük kullanıp sonraki katmanlarda 0.2 çözünürlüğe geçmek veya belli katmanlarda farklı dolgu oranı kullanmak gibi…

Process’lere istediğiniz ismi verip akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Add butonu ile eklediğiniz bir process’i ister üzerine çift tıklayarak isterseniz Edit Process Settings butonu ile düzenleyebilirsiniz.

Araç Çubuğu

Program ana ekranının sağ tarafında ise aşağıda gördüğünüz simgeler bulunmaktadır. Bunların neler olduğunu yukarıdan aşağı doğru kısa kısa anlatıp Process düzenleme konusuna detaylı bir giriş yapmak istiyorum.

02-5083815
  1. Seçim Modu: Tablaya yerleştirilen parçayı sol mouse tuşu ile seçmenize ve aktif parça olarak belirlemenize yarar.
  2. Hareket Modu: Normal şartlarda seçim modunda mouse tuşu tabla yönü ve açısını değiştirir. Bu seçenek ile yine aynı işlemi yapabilirsiniz. Tablada boş bir yere basılı tuttuğunuzda tablayı çevirebilirsiniz ancak tabladaki bir parçaya tıkladığınızda o parçayı hareket ettirebilirsiniz.
  3. Ölçeklendirme Modu: Tabladaki seçili parçayı ölçeklendirir. Mouse ile parçaya tıklayıp basılı tuttuğunuzda mouse hareketleri ile parçayı büyütüp küçültebilirsiniz.
  4. Döndürme Modu: Tabladaki parçayı kendi ekseni etrafın çevirmeye yarar.
  5. Varsayılan Görüntü: Tablayı programın ilk açıldığı andaki varsayılan görüş açısına ayarlar.
  6. Üstten Görünüm
  7. Önden Görünüm
  8. Yandan Görünüm
  9. Koordinat Eksenleri: Tabla köşesindeki XYZ yönlerini gösteren eksen işaretlerini açıp kapatır.
  10. Katı Görünüm: Parçanın katı modelini görüntüler.
  11. Tel Görünümü: Parçanın tel kafes görüntüsünü verir.
  12. Normal Hatlar: Normalde üçgenlerden oluşan katı modelin olması gereken mesh yapısını gösterir.
  13. Kesit Görünümü: Tabladaki parçanın istediğiniz yönde milimetrik olarak kesitini görmenizi sağlar. Bu seçenek detaylıu olarak incelenecektir.
  14. Yazıcı Kontrol Paneli: Yazıcınız USB ile bilgisayara bağlı ise tüm kontrolleri yapabileceğiniz detaylı kontrol paneli. Bu seçenek detaylı olarak incelenecektir.
  15. Destek Kontrol Paneli: İster otomatik olarak parçanın altı boşta kalan her yerine isterseniz sadece sizin belirleyeceğiniz yerlerine destek koymanızı sağlayan kontrol paneli. Bu seçenek detaylı olarak incelenecektir.

Öncelikle 13, 14 ve 15’nci maddelerde detaylı incelenecek dediğim konulara değinelim ondan sonra komple dilimleme ayarlarına başlayabiliriz.

Kesit görünümü:

Bu seçeneği seçtiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi ekran gelecektir.

03-5612517

Tabladaki parçanın bazen kesitini görmeniz gerekebilir. Özellikle yazının ilerleyen kısımlarında değineceğim aynı parçada birden fazla dilimleme ayarı kullanacağınız zaman bu özellik çok işinize yarayacak.

Enable Cross Section: Seçili olduğunda hangi eksen için kesit görmek istediyseniz o eksenin kesiti belirlediğiniz mesafe (mm) kadar kesilir.

Reverse Section View: Kesit alma işlemini parçanın diğer kenarından yapar. Örneğin X eksende soldan sağa doğru 155 mm kesit aldıysanız bu seçecek aynı ölçüyü sağdan sola uygular.

Positioning: Sebebi nedendir bilinmese de Simplify3D aynı anda sadece tek bir eksen kesit almaya izin veriyor. Bu seçeneğin altından kesitini almak istediğiniz ekseni seçiyorsunuz.

Yazıcı Kontrol Paneli:

Aşağıda gördüğünüz ekran aracılığı ile bilgisayara USB porttan bağlı yazıcınızı komple kontrol edebilirsiniz. Eksen hareketleri, baskıyı beklemeye alma, Sd kart işlemleri vs. gibi.

04-2774522

Öncelikle yazıcının bilgisayara bağlanması için gereken ayarları yapmalısınız. Bunun içinde iki seçenek var. Birisi yazıcının bağlı olduğu USB portun seri port karşılığı diğeri ise bağlantı hızı. Yazıcınıza uygun olan bu iki değeri doğru olarak belirlediğinizde Connect butonuna basarak bağlantıyı sağlayabilirsiniz. Başarılı bir bağlantı sağlanırsa buton yeşil renk alacaktır.

Bağlantı butonunun hemen sağındaki Print ve Pause bir baskı başlatmanızı veya beklemeye almanızı sağlamaktadır.

Verbose seçeneği aktif edildiğinde yazıcının normalde terminal ekranından görünmeyen seri haberleşme mesajlarının tamamı ekrana yansıtılır.

Sol taraftaki dört sekmeli kısımda ilk sekmede oluşturduğunuz G-Code’ları liste halinde görebilirsiniz. İkinci sekme yazıcı ile bağlantı kurulduğunda komut göndermek veya mesajları izlemek için iletişim penceresidir. Üçüncü sekme anlık ısı grafiğini izlemenizi son sekme ise yazıcıyı elle kontrol etmenizi sağlamaktadır.

Sağ tarafta ise eksenlerin anlık koordinatını görebilir. İstediğiniz bir ekseni sıfırlayabilirsiniz. Yine sağ taraftaki Active Toolhead seçeneği ile eğer birden fazla extruder kullanıyorsanız istediğiniz birini seçebilirsiniz.

Onun hemen altında ise nozzle ve tabla ısılarını ayarlayabileceğiniz aynı zamanda açıp kapatabileceğiniz seçenekleri bulunmakta.

Custom Controls kısmında ise motorları devreden çıkarıp tekrar devreye sokabilir, SD karttan baskı başlatabilir, devam eden sd kart baskısını beklemeye alabilir ve sd karta dosya gönderebilirsiniz.

En altta ise anlık olarak baskı hızını ve filament akışını yüzde olarak değiştirebileceğiniz seçenekler bulunmakta.

Destek Kontrol Paneli:

Simplify3D’nin belkide en çok beğenilen özelliği olan elle destek noktası belirleme özelliği bu seçenek ile kullanılmaktadır.

05-2007853

Support Type: İki seçeneğe sahiptir. Birincisi Normal yani gereken her yere destek konulur. İkincisi ise Build Platform Only yani sadece tablaya temas edecek destekler konulacak. Bu şu demek; Eğer parçaya konulacak destek doğrudan zemine temas edecek ise konulur aksi halde destek tabanı parçanın başka bir kısmına basacak ise konulmaz.

Support Pillar Resolution: Destek sütünlarının genişliğini belirler. Eğer parçanız çok detaylı ve küçük alanlarda desteklere ihtiyaç duyuyorsa bu değerin 2-3 mm olması idealdir. Aksi halde 5-6mm ye kadar çıkabilirsiniz.

Max Overhang Angle: Destek konulacak kısmın en az kaç derece eğimde olacağını buradan belirliyoruz. Örneğin 45 derece girildiğinde bu değerden daha büyük açı ile eğim yapan kısımlara destek konulmaz.

Generate Automatic Support: Bu butona bastığınızda yukarıdaki değerlere bağlı olarak gereken tüm destekler otomatik konulur. Görünen destek sütunlarının şekli sadece görsel amaçlıdır baskı esnasında standart zig zag şeklinde dolgular basılacaktır.

Manual Placement

Add new support structure butonuna bastığınızda mouse ile istediğiniz yere koyabileceğiniz bir destek sütunu görünecektir. Bu sütunu parçanın istediğiniz yerine getirip sol mouse tuşuna tıkladığınızda oraya destek sütunu konacaktır. Tabi destek gereken bir yer ise. Aksi halde istesenizde destek sütunu konmayacaktır.

Remove existing supports: Bir önceki seçenek ile koyduğunuz destek sütunlarından istediğinizi bu seçenek ile silebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey silmek istediğiniz destek sütununa tıklamak.

Sonraki seçenekler ise daha sonra kullanmak üzere destek yapısını kaydedip geri yükleyen seçenekler ile gerektiğinde parçaya konmuş tüm destekleri bir defada silen Clear All Supports butonudur.

Process Ekleme ve Dilimle Ayarları

06a-4457542

Process bölümü (Üstteki resim) altındaki Add butonuna tıklayarak mevcut process’lere bir yenisini ekleyebilir veya ilk process’inizi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz process otomatik olarak düzenleme modunda açılır. Mevcut process’lere çift tıklayarak ayarlarına girebilirsiniz. (Alttaki resim)

06-4776318

Process ayar ekranı iki kısımdan oluşmakta. Üstteki ilk kısım her zaman görünürde olan ve process ismi, baskı kalitesi, dolgu oranı gibi anında değiştirmek gereken ayarları barındırmakta. Örneğin tüm ayarlarınızı yaptınız ve sürekli kullandığınız bir process ile baskı alacaksınız ama o an için mevcut ayarlardan farklı olarak baskıya raft eklemek istiyorsunuz. Hemen yukarıdaki hızlı ayarlardan Include Raft seçeneğini işaretleyerek menülerle uğraşmadan bu işlemi yapabilirsiniz.

İkinci kısım ise sekmeler halinde tanımlanmış olan tüm detaylı ayarların bulunduğu kısımdır. Bu sekmeleri yazının baş tarafındaki bölümden seçerek tek tek inceleyebilirsiniz.

Extruder

Yazıcınızdaki extruder ile ilgili tüm ayarlar buradadır. Birden fazla extruder kullanıyorsanız Add Extruder ile ekleyebilir veya Remove Extruder silebilirsiniz. Eklenen her extruder için sağ taraftaki ayarlar ayrı ayrı yapılmaktadır. Hangi extruder için ayar yapacaksanız öncelikle sol taraftaki listeden o extruder’ı seçmelisiniz.

06-1-5134050

Eklenen her extruder Tool0, Tool1 gibi isimler ile anılmaktadır. Yapacağınız ayarlar en temel extruder ayarlarıdır.

Nozzle Diameter: Kullandığınız nozzle’un mm cinsinden çapı.

Extrusion Multiplier: Filament gönderme çarpanı. Bu değer 1 olduğunda nozzle’dan çıkan filament yazılım ayarlarındaki steps per mm değeri ve extruder motor hızına eşittir. Eğer bu ayarlara rağmen nozzle’dan çıkan filament yetersiz veya fazla geliyorsa bu değeri değiştirmeniz gereklidir. Azaltmak için sıfıra doğru arttırmak için en fazla dokuza kadar yukarı doğru arttırmalısınız. Örneğin 1.1 girerseniz filament aktarım miktarı %10 kadar artacaktır. Bu değer ABS için 0.90, PLA için 1.0 ideal olarak kabul edilir. Eğer en üst katı katmanlarınız (Top Solid Layer) düzgün kapatılmıyorsa önce katman sayısını arttırmayı deneyin. Hala sorun çözülmüyor ise bu değeri değiştirerek çözüm arayabilirsiniz.

Extrusion Width: İsterseniz nozzle dan çıkan filament genişliğini varsayılan değerden farklı bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Dilimleme işlemi esnasında kullandığınız nozzle çapı dikkate alınmaz. Onun yerine Extrusion Width değeri kullanılır. Normal şartlarda Auto konumunda tutmak her zaman tavsiye edilir ancak çok küçük çaplı nozzle kullanmak durumunda kalırsanız ve filament akışından sorun yaşarsanız bu değer ile oynayarak uygun ayarı bulmanız gerekmektedir.

Ooze Control: Sızma kontrol demektir. Baskı işlemi esnasından nozzle sık sık filament göndermeyi kesip yeni bir konuma geçmek durumundadır. Bu zamanlarda da nozzle içindeki itme basıncından dolayı her ne kadar extruder motoru dursa da belli miktar erimiş filament nozzle ucundan sızmaktadır. İşte bu sorunu çözmenin yolu bu seçeneklerde. Genel olarak Retraction yani geri çekme olarak bilinen bu yöntemin ayarları şu şekilde;

Öncelikle geri çekmeyi aktif etmek için Retraction kutucuğunu işaretliyoruz.

Retraction Distance: Geri çekme işleminin temelidir. Eğer nozzle bir yerden bir yere baskı yapmadan gidecekse buraya girdiğiniz değer kadar mm cinsinden filamenti geri çekerek sızıntının önüne geçmeye çalışır. Bu değer Direct Drive extruder’lar için 0.5mm ile 2.5mm arası ideal iken Bowden extruder’lar için 5mm ile 8.5mm arası idealdir. Geri çekme konusunda yanlış bilinen bir bilgiyede değinmek istiyorum; geri çekme esnasında her ne kadar extruder filamenti belirlenen miktarda geri çekse de aslında geri çekilen sadece henüz nozzle yatağına girip erimemiş olan katı filamenttir. Malumunuz nozzle yatağındaki hali hazırda erimiş filamenti geri çekmenin bir yolu yoktur. O zaman geri çekme yöntemi bu işi nasıl yapıyor diye soracak olursanız; işlem extruder’ın filamenti ittirmesi sonucu nozzle yatağında dışa doğru oluşan itme basıncını filamenti geri çekerek bir nevi vakum oluşturması ve itme basıncını çekme basıncına dönüştürmesidir. Bu sayede erimiş filament sanki pipetle bardaktan sıvı çeker gibi bir miktar geri gidecek ve sızıntı kesilecektir.

Extra Restart Distance: Herhangi bir geri çekme işlemi yapıldığında yeniden baskıya başlamadan önce yazılım otomatik olarak geri çekilen miktar kadar filamenti ileri ittirerek filamentin eski yerine gelmesini sağlar. Bazı durumlarda bu değeri değiştirmek gerekir. Örneğin geri çekme 3mm yapıldıktan sonra tekrar baskıya başlandığında filament yetersiz geliyorsa veya fazla geliyorsa bu kısıma pozitif veya negatif değer girerek bu sorunu çözebilirsiniz. Geri çekme sonrası yeni baskının başladığı yerlerde küçük noktalar oluşuyorsa -0.2 girerek sorunu çözebilirsiniz.

Retraction Vertical Lift: Bu kısma girilen değer geri çekme işlemi gerçekleşirken aynı zamanda nozzle’u yani Z eksenini bu değer kadar yukarı kaldırır. Bazı parçalarda çok fazla girinti çıkıntı olduğunda nozzle baskı yapmadan bir yerden bir yere giderken bu kısımlara sürtebilmektedir. Geri çekme ile zaten filament akıntılarını engellerken birde bu değeri kullanarak boşta nozzle hareketleri esnasında parçaya en az zarar verilmesi sağlanabilir.

Retraction Speed: Geri çekme işleminin hangi hızda yapılacağını belirler. Standart eksen hareket hızları gibidir. Dakika/mm olarak girilmektedir. 1800 – 4000 arası bir değeri deneyerek bulmanızda fayda var ama 3000 genelde ideal.

Coasting Distance: Bu seçenek göreceli olarak hem çok faydalı olabilmekte hemde zaman zaman sorunun bundan kaynaklandığını çözene kadar hayatı kabus edebilmektedir. Yaptığı iş şu; Her geri çekme işleminden önce nozzle içindeki erimiş filamentin bitmesini sağlamak için burada belirttiğiniz mm cinsinden mesafe boyunca baskıya devam etmekte ancak filament gönderimini durdurmaktadır. Devamında da geri çekme işlemini yapmaktadır. Bir örnek ile açıklamak gerekirse; Yazıcı 10mm bir çizgi çizecek ve bu seçeneğe 1mm girdiniz. Bu durumda yazıcı 9mm boyunca normal baskı yaparak filament göndermeye devam edecek ancak son 1mm mesafede filament göndermeyi durdurup nozzle içindeki erimiş filamentin kendi momenti ile dışarı çıkmasından yararlanarak baskıda bunu kullanacak ve hemen ardından geri çekme işlemi yapacaktır. Böylece yukarıdaki tüm ayarları yaptığınızı düşürsek; tüm baskılarda son 1mm filament gönderimi yapılmayacak, filament belirlediğiniz hızda ve mesafede geri çekilecek, Z ekseni belirlediğiniz miktarda yukarı kalkacak ve nozzle yeni baskı konumuna tertemiz gidecek.

Wipe Distance: Bu da Coasting gibi yeri geldiğinde hayat kurtaran bir özellik ancak dikkatli kullanmak gerekir. Coasting seçeneği belli bir mesafeden sonra filament göndermeyi kesmekteydi. Wiping ise ilgili katmanın en son dış taraftaki baskısı bittiğinde belirlenen mesafe kadar baskı alınmış dış katmandan aynı Z eksen seviyesinde tekrar geçerek nozzle ucunda kalan erimiş filamenti temizler. Bu esnada geri çekme de uygulandığı için nozzle ucu temizlenmiş olur.

Layer

Yazımın bu ikinci bölümünde Layer sekmesinin detaylarını inceleyeceğiz.

07-1-6185102

Primary Extruder: Perimeter yani dış duvarların basımında kullanılacak extruder. Birden fazla extruder kullanmıyorsanız bu seçenek sizin için önemli değil.

Primary Layer Height: Dikey yönde yani Z eksen yönünde her katmanın kalınlığını belirler. Ne kadar küçük olursa o kadar detaylı çıktılar alınır ancak baskı süreside orantılı olarak uzayacaktır.

Top /Bottom Solid Layers: Basılacak parçanın Üst ve alt yüzeylerinde kaç katmanın %100 dolgu ile basılacağını belirler. Eğer baskılarda üst ve alt yüzeylerde boşluklar oluşuyorsa bu değeri arttırmak sorunu çözebilir.

Outline/Perimeter Shells: Baskı alınan parçanın dış yüzeylerinin kaç sıra kabuktan oluşacağını belirler. Bu kabukların kalınlığı nozzle çapı kadardır ve parçanın infill yani dolgu kısmı basılmadan önce buraya girilen değer kadar dış kabuk basılır. Dolgu bu kabuklar basıldıktan sonra yapılır.

Outline Direction: Bir üst seçenekteki kabuk yani dış duvarların hangi sıra ile basılacağını belirler. Inside-Out duvarları içten başlayıp dışa doğru basarken Outside-In tam tersine dıştan başlayıp içe doğru baskı alır. Yüzey düzgünlüğü açısından daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

Print Islands Sequentially without optimization: Bazı baskılarda küçük alana sığdırılmış ama giderek yükselen sütunlar olabilir. Örneğin Resim-2’de gördüğünüz gibi bir parça bastığınızı varsayalım. Zemindeki geniş kısım basılırken sorun yaşamazsınız ancak zemin bitip de köşelerdeki ince ama uzun sütunlar basılmaya başlandığında bir katmanın bittiği sütun aynı zamanda sonraki katmanın başladığı sütun olur. Bu durumda da bir önceki katman soğumadan yeni katman onun üzerine basılmaya başlanır ve bu da zaten henüz katılaşmamış katmanı yeniden yumuşatarak sütunların esnemesine, kenarlarında filament kabarcıkları oluşmasına ve sütunun eğrilmesine neden olur. İşte bu seçeneği aktif ederseniz baskı işlemi belli bir sıra izlemek yerine rastgele yerlerden baskıya devam ederek yeni basılmış katmanların soğumasına zaman tanır.

Single outline corkscrew printing mode (vase mode): Normalde tüm baskılar katmanlar halinde yapılır. Yani bir katman için önce dış duvarlar basılır daha sonra dolgu yapılır ve Z eksen baskı çözünürlüğüne göre belli bir mesafe yükselerek yeni bir katmanı basmaya başlar. Bu seçenek aktif edildiğinde ise baskı alacağınız parçanın dilimleme ayarları her ne olursa olsun dış katman tek bir duvardan oluşacak, dolgu %0 yani içi boş olacak ve retraction (geri çekme) kapatılacaktır. Tüm bunlar yapıldıktan sonra yazıcı zeminden başlayarak sürekli tek sıra halinde bir duvar basmaya başlayacak ama katman geçişleri yerine bir spiral çizerek belli bir açı ile Z ekseni yükselecektir. Kısaca extruder Z eksen zeminde iken nozzle’un baskıya başladığı ilk noktada filament göndermeye başlayıp kesintisiz olarak duvarı çizerek yükselecek ve baskıyı en üst katmanda bitirecektir.

Bu seçenek vazo, bardak, bilezik gibi içi boş nesneleri basarken katman geçiş izlerini yok ederek çok daha pürüzsüz bir yüzey elde etmenizi sağlamaktadır.

Eğer bu özelliği kullanırsanız sonrasında Top/bottom Solid Layer ve Infill değerlerinizi kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz çünkü bu değerler sıfırlanmış olacaktır.

First Layer Settings: Bu seçeneğin altında ayarlar sadece tabladaki parça ya da parçaların zemine temas eden ilk katmanına uygulanır. Eğer baskılarınızda RAFT kullanıyorsanız bu ayarlar raft için etkili olacaktır.

First Layer Height: Bu değer yüzde cinsinden ilk katmanın hangi kalınlıkta basılacağını belirler. Referans değeri Primary Layer Height kısmında girdiğiniz katman kalınlığıdır. %100 değeri ilk katmanın değişiklik yapılmadan standart katman kalınlığında basılacağı anlamına gelir. Çok küçük katman kalınlıkları ile çalışıyorsanız bu değeri baskı kalınlığının 2 veya 3 katına kadar arttırmanız düşük çözünürlük baskılarındaki ilk katman tutunma sorunlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Örneğin 0.2mm katman kalınlığı ile baskı alıyorsanız bu değeri %200 yapmanız ilk katmanın 0.4mm katman kalınlığı ile basılmasını sağlayacak ve parçanın tutunma gücünü arttıracaktır.

%100 ve altındaki değerlerde filament ilerleme yoğunluğunda bir değişiklik olmayacaktır. Bu durumdan sadece Z eksen etkilenir. Değeri %100 üzerinde ayarlarsanız filament gönderme yoğunluğuda orantılı olarak artacaktır.

First Layer Width: Yine ilk katman tutunma başarısına katkısı olan bir seçenek. Filament yoğunluğunu belirtilen oranda arttırarak zeminde daha kalın çizgilerden oluşan bir katman basar.

First Layer Speed: İlk katman baskı hızını varsayılan baskı hızına göre arttırıp azaltabilirsiniz. Genel kanı ilk katmanı normal baskı hızının yarısı hızında basmaktır.

Start Points: Genel olarak baskı esnasında her bir baskı çeşidi (perimeter/infill/ top/bottom solid layer) her katmanda aynı noktadan başlar. Bu işlem de parça üzerinde o bölgede bir iz oluşamasına neden olur. Bu seçenek sayesinde bu soruna çözüm bulunabilmektedir.

Use Random Start Points for all perimeters: Tüm baskı işlemleri rastgele bir konumdan başlar.

Optimize Start points for fastest printing speed: Mevcut baskı işleminin bitişini bir sonraki başlangıç noktasına en yakın noktaya ayarlayarak boşta hareket için harcanan zamanı en aza indirir.

Choose start points closest to specific location: Tüm katmanlardaki baskı başlangıç noktası bu seçenekte belirlenen X ve Y koordinatına en yakın noktadan başlar ve böylece bir iz oluşacak ise hep aynı yerde oluşarak sonradan temizlenmesi ya da gizlenmesi kolaylaşır.

Additions

09-7757529

Use Skirt/Brim: Bu özellik aktif edildiğinde alt seçenekleri devreye girmektedir. Genel olarak amacı parçanın etrafına belirlenen mesafede, kalınlıkta ve yükseklikte bir çerçeve basmaktır. Skirt birden fazla amaca hizmet etmektedir. Bunları özetleyecek olursak; Asıl baskıya başlamadan önce nozzle içindeki artık filamentten kurtulmak veya nozzle içi boşsa yeterli filamentin sürülmesini sağlamak, parçaya çok yakın basılarak fazladan tablaya tutunma alanı eklemek, yüksek katmanlar halinde basılarak parçanın etrafına bir kalkan oluşturup dış hava akımları vb. etkenlerden korumak sayılabilir.

Skirt Extruder: Birden fazla extruder kullanan yazıcılarda Skirt baskısını hangi extruder ile basmak istiyorsanız onu seçtiğiniz kısımdır.

Skirt Layers: Skirt katman kalınlığı. Buraya gireceğiniz sayı kadar katman boyunca Skirt basılmaya devam edilir ve bunun parçaya katkısı ona bir nevi kalkan görevi görmek ve dış hava etkenlerinden korumaktır.

Skirt Offset from Part: Parçadan ne kadar uzakta basılmaya başlayacağını mm cinsinden belirler. Eğer nozzle temizliği gibi amaçlarla kullanıyorsanız parçaya çok yakın basmamakta fayda var çünkü baskı sonunda parçanın kenarlarından temizlemek zorunda kalacaksınız ancak parçanın tablaya tutunma sorunları varsa o zaman da çok yakın hatta sıfır mesafede basmak parçanın tablaya tutunması için ilave yüzey sağlayacaktır.

Skirt Outlines: Kaç sıra basılacağını belirler. Buraya girilen değer parçanın etrafına iç içe geçmiş halkalar gibi belirtilen sayıda Skirt basar.

Aşağıda parçadan 2 mm uzakta iki sıra ve bir katman basılmış Skirt görülmektedir.

10-4514100

Use Raft: Bu özellikte aktif edildiğinde alt seçenekleri devreye girmektedir. Kullanım amacı tablaya bir alt zemin hazırlamak ve asıl parçanın bu zeminin üzerine basılmasını sağlamaktır. Tamamen parçanın tablaya daha iyi tutunması amaçlı bir özelliktir.

Raft Extruder: Birden fazla extruder kullanan yazıcılarda Raft ı hangi extruder ile basmak istiyorsanız onu seçtiğiniz kısımdır.

Raft Layers: Raft katman sayısı. Asıl parçanın basımına başlanmadan önce girilen değer kadar katman Raft basılır.

Raft Offset from Part: Raft basımının parçadan ne kadar dışarıdan başlayacağı mm cinsinden girilir. Raft üzerine basılacak parça bu değer kadar içeriden başlar.

Seperation Distance: Raft basımı bittikten sonra asıl parçanın basımına Raft’ın ne kadar üzerinden basılacağını belirler. Çok küçük değer parçayı Raft’dan ayırmayı zorlaştıracağı için mümkün olduğunca büyük bir değer girmekte fayda var.

Raft Infill: Raft son katmanının yani parçanın üzerine basılacağı katmanın dolgu oranı.

Disable raft base layer: Normal şartlarda Raft zeminine birkaç kalın katman basılarak tablaya tutunması sağlanır ancak bu seçenek aktif edilirse zemine daha yüksek dolgulu raft katmanları basılmaz.

Aşağıda parçadan 3 mm uzakta üç katman olarak basılmış Raft görülmektedir.

11-1-1742595

Use Prime Pillar: Aktif edildiğinde alt seçenekleri devreye giren bu özellik sayesinde çoklu extruder kullanan yazıcıların bir extruder’dan diğerine geçerken önceki extruder’dan kalan filamentin temizlenmesi amacı ile tablanın belirli bir bölgesine bir kulenin basılması sağlanır. Böylece extruder yeni bir renge geçmeden önce eski rengin artık filamentinde kurtulmuş olur.

Prime Pillar Extruder: Bu işlem tabi tutulacak extruder’ın seçimi. Genelde All Exturders seçilmelidir.

Pillar Width: Basılacak kulenin mm cinsinden genişliği.

Pillar Location: Kulenin parçaya göre tablanın neresine basılacağı belirlenir. Tüm ana ve ara yönler kullanılabilir. North = Kuzey, East = Doğu, West = Batı, South = Güney

Speed Multiplier: Kule basımı için farklı bir hız tanımlanarak harcanan zamanı kısaltabilirsiniz. Sonuçta kule de normal bir parça gibi basılacağından baskı süresine doğrudan etki edecektir. Kulenin baskı kalitesi çok önemli olmadığından buraya gireceğiniz yüzde değeri ile hızlandırabilir veya yavaşlatabilirsiniz. Eğer extruder’lar normal baskı hızında tam olarak temizlenmeyip yeni renge geçemiyorsa hızı düşürmek çözüm olacaktır.

Aşağıda parçanın Kuzey Batı yönüne konumlandırılmış bir kule görülmektedir.

12-2772765

Use Ooze Shild: Aktif edildiğinde alt seçenekleri devreye giren bir diğer özelliktir. Çoklu exturuder kullanımlarında aktif olmayan extruder’dan sızan filamenti yakalamak ve extruder değişimlerinde önceki extruder’dan kalan filamentin temizlenmesi amacı ile parçanın etrafına basılan bir duvardır.

Ooze Shield Extruder: Sadece belli bir extruder için kullanılacak ise ilgili extruder bu menüden seçilmelidir aksi halde All Extruders olarak kalacaktır.

Offset from Part: Ooze Shiled basımına parçadan ne kadar uzakta başlanacağı mm cinsinden girilmelidir.

Ooze Shield Outlines: Kaç sıra Ooze Shiled basılacağı.

Sidewall Shape: Basılacak Ooze Shield için şekil seçimidir. Vertical hiçbir eğim kullanmadan zemine 90 derece dik bir duvar basar. Waterfall parça kenarlarından su akışı şeklinde bir duvar basar. Eğer bulunulan katmanda parçanın belli bir bölgesinde yan duvar yoksa Ooze Shield o bölgede parçanın içine doğru eğim yapar. Contoured ise parçanın dış kenarını birebir takip eden ve her girinti ve çıkıntıda yön değiştiren bir Ooze Shield basar.

SideWall Angle Change: Sidewall Shape seçimine göre eğer Ooze Shield bir eğim yapacaksa eğim yapması için parçada gereken açı değeridir. Eğer parçada bu açıdan fazla bir eğim varsa Ooze Shield de parça ile birlikte eğim yapacaktır.

Speed Multiplier: Sadece Ooze Shield basımı için hız ayarı. Asıl parça baskı hızını etkilemez.

Aşağıda parçadan 2 mm uzağa bir sıra halinde basılmıs Vertcal shape seçilmiş Ooze Shield görülmektedir.

13-1525663

Infill

Baskıdaki tüm dolgu işlemlerinin kontrol edilip ayarlandığı kısımdır. Normal şartlarda baskı alacağınız parça genellikle katı model halinde yani komple dolgulu bir model olabilir. Bu şekilde çizilmiş bir modeli sizinde aynı şekilde hem zaman hem filament israfı olacak şekilde basmanıza gerek yoktur. Basılacak parçanın en alt, en üst ve yan duvarlarına ait baskı parametrelerini Layer sekmesinde tanımladıktan sonra arada kalan kısımları istediğiniz oranda dolgu yapabilirsiniz. Seçenekler şunlardır;

14-7213391

Infill Extruder: Birden fazla extruder kullanan yazıcılarda dolgu için hangi extruder’ın kullanılacağı seçilir.

Internal Fill Pattern: Layer sekmesinde belirlediğiniz Bottom ve Top katmanlar hariç arada kalan katmanlarda kullanılacak dolgu deseni.

External Fill Pattern: Layer sekmesinde belirlediğiniz Bottom veTop katmanlarda kullanılacak dolgu deseni.

Dolgu desenleri aşağıdaki gibidir.

15-6942236

Interior Fill Percentage: Layer sekmesinde belirlediğiniz Bottom ve Top katmanlar hariç arada kalan katmanlarda kullanılacak dolgu oranı. %100 seçildiğinde desenlerin sıklığı aralık bırakılmadan basılacaktır. Girilen orana göre bu desenlerin aralıkları açılacaktır ve baskı zamanı ile kullanılan filament miktarı orantılı olarak düşecektir.

Outline Overlap: Dolgu hatlarının dış duvarlara ne kadar yaklaşacağını ya da ne kadar üzerine bineceğini belirler. Örneğin %0 girdiğinizde dolgu basımı iç tarafta duvarın bittiği yerde başlar ve dolgunun bittiği noktaya denk gelen duvarın başladığı noktada biter. Yani dolgu çizgisi ile duvar çizgileri asla üst üste binmez. Bu durumda dolgu ile duvarlar arası bir miktar boşluk kalabileceğinden parçanın duvarlarında hoş olmayan görüntüler veya ayrılmalar olabilmektedir. Ancak %30 gibi bir değer seçerseniz dolgu çizgileri duvarın %30 üzerine binecek kadar uzun basılacağından dolgu ile duvarlar arasında bir bağlantı oluşacak ve hem parça daha sağlam olacak hemde boşluklar azalacaktır.

Infill Extrusion Width: Extruder sekmesinde belirlediğiniz Extrusion Width değerini referans alarak sadece dolgu için kullanılacak baskı genişliğini değiştirir. Eğer Extrusion Width değerini 0.4 girdiyseniz ve buradaki değeri %200 yaparsanız dolgu için kullanılacak baskı genişliği 0.8mm olacaktır. Aşağıda normal değeri %100 olan bir dolgu ile %200 olarak ayarlanmış dolgu arasındaki fark görülmektedir.

15-8797038
16-4491738

Minimum Infill Length: Dolgu yapılmaya tabi tutulacak en küçük baskı alanı. Varsayıalan olarak 5mm dir ve bu değerin altında kalan alanlara dolgu yapılmayıp boş bırakılacaktır. Eğer baskınızda dolguya hassas noktalar varsa bu değeri küçülterek o kısımların da dolguya tabi tutulmasını sağlayabilirsiniz.

Combine Infill Every: Dolgu işleminin her katman yerine belli aralıklarla kaç katmanda bir yapılacağını ayarlayabilirsiniz. Bu sayede hem yeterli sıklıkta dolgu deseni basabilir hemde dolguyu birkaç katmanda bir yaparak zaman kazanabilirsiniz. Bu seçeneği mümkün olduğunca düşük çözünürlükte baskı yaparken kullanmakta fayda var çünkü çoğu durumda iki dolgu katmanı arasında 0.3mm nin üzerinde bir mesafe varsa baskıda sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Örneğin 0.1mm çözünürlükte baskı alırken dolgu yapılacak katmanları her 3 katmanda bir olarak ayarlayabilirsiniz. Bu sayede yazıcı duvarları 0.1mm çözünürlükle basarken iç dolguları üç katmanda bir 0.3mm kalınlıkta basacaktır ve bu durum çoğu yazıcının başa çıkabileceği bir durumdur. 0.2mm katman kalınlığında alınan baskılarda da 2 katmanda bir dolgu yapmak yeterli olacaktır ancak baskı çözünürlüğünüz 0.3mm ve daha düşük ise her katmanda dolgu yapmaya özen göstermelisiniz aksi halde katmanlar arası dolgu baskısında filament bir önceki dolgu katmanına tutunamayabilir.

Include Solid diaphragm every: Bazı durumlarda baskı alınan parçanın çok fazla dolguya ihtiyacı olmaz ve oldukça düşük dolgu oranları ile basılabilir. Ancak bu tür parçalarda bile sağlamlığı garantiye almak için belli katmanların %100 oranında yani tam dolgu ile doldurulmasını sağlayabilirsiniz. İşte bu kısıma gireceğiniz değer ne ise baskınızda her o kadar katmanda bir %100 dolgu yapılacaktır.

Infill Angle Offsets: Tüm dolgu işlemlerinde dolgu deseninin baskı açısını belirler. Standart olarak 45 ve -45 değerleri yeterlidir ve her katmanda baskı parçanın tabladaki yönü referans alınarak bir katmanda parçaya 45 derece açı ile sonraki katmanda -45 derece açı ile basılarak sağlam bir tutunma sağlanacaktır. Bu açı değişimi her katmanda otomatik değiştirildiği için her katman için ayrı ayrı girmeye gerek yoktur. Eğer açı değişimini daha farklı veya küçük açılarla yapmak isterseniz Add ve Remove butonları ile yeni açı değerleri girebilir veya silebilirsiniz. Örneğin 0/15/30/45/60/90 gibi bir açı dizisi girdiğinizde dolgu baskısı 6 katman boyunca 15 derece döndürülerek yapılacak sonra tekrar başa dönerek baskı boyunca bu şekilde devam edecektir.

Print every infill angle on each layer: Bu seçenek aktif edildiğinde girilmiş tüm açı değerleri her katmanda kullanılır. Örneğin 45/-45 açı değerleri girildiyse katmanların tümünde hem 45 derece hemde -45 derece yönlerinde dolgu yapılacaktır. Bu işlem hem baskı süresini hemde filament sarfiyatını girilmiş olan açı değerlerinin sayısına göre arttıracaktır.

Support

Destek sistemi Belki de Simplify3D yazılımının en başarılı yönlerinden denilebilir. Şu ana kadar hiçbir benzer yazılımın sunmadığı esneklikte destek yöntemleri sağlarken gerekli durumlarda istediğiniz yere istediğiniz ebatta kendiniz de destek sütunları koyabilirsiniz.

17-6009904

Öncelikle destek sistemini kullanabilmek için aktif edilmesi gerekmektedir. Generate Support Material seçeneğini işaretlediğinizde destek özelliği aktif olmaktadır ve bu aşamadan sonra tüm dilimleme işlemlerinde yapılan ayarlara göre destek sütunları konmaktadır.

Support Extruder: Destek baskılarının yapılacak extuder seçimi. Çoklu extruder kullanan yazıcılarda belli bir extruder destek basımı için tanımlanabilir ve hatta sadece destek basmak için imal edilen ve suda çözülen filamentler takılarak normal rengi bir extruder ile basarken sadece destekleri ayrı bir extruder ile basabilirsiniz.

Support Infill Percentage: Destek sütunlarının da normal baskıda bir farkı yoktur . Bu yüzden onlarında baskı kalınlığı, dolgusu ve hızı ayrı ayrı tanımlanabilmektedir. İşte bu seçenek ile destek sütunlarının içinin ne dolulukta olacağını belirleyebilirsiniz.

Extra Inflation Distance: Normal şartlarda destek sütunları parçanın dışına taşmadan X ve Y eksenlerde parçanın dış hatları ile aynı hizada basılır. Eğer destek sütunlarının X ve Y eksenlerde parçanın dışına çıkacak şekilde basılmasını isterseniz burada gireceğiniz mm cinsinden değer kadar destekler dışa taşarılarak basılır. Aşağıda solda 3mm taşma verilmiş ve sağda hiç taşma verilmemiş destek sütünlu dilimleme örneklerini görebilirsiniz.

18-1986873

Dense Support Layers: Destek kullanırken asıl parçanın alt yüzeyine denk gelen yani parçanın ana yüzeylerinin temas edeceği destek katmanlarının belli bir miktarının normal dolgu yüzdesinden daha yoğun basılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin parçanın altına basılacak destek sütunlarının ayarlanmış dolgu yoğunluğu %30 iken parçaya değecek olan son destek katmanı dahil onun altında kalan belli sayıdaki katmanın %60 doluluk ile basılmasını sağlamak gibi. İşte buraya gireceğiniz değer parçaya temasdan önce kaç katmanın yoğun katman olarak basılacağını belirler.

Dense Infill Percentage: Yukarıdaki seçenekle sayısı belirlenen yoğun katmanların ne yoğunlukta basılacağını belirler.

Aşağıda en alttaki destek katmanları %30 yoğunluk ile dilimlenmiş iken parçaya temas etmeden önceki beş destek katmanı %70 yoğunlukta dilimlenmiştir.

19-6978554

Combine Support Every : Bu seçenek ile destek baskılarının kaç katmanda bir yapılacağını belirleyebilirsiniz. Bunun anlamı şudur; Destek baskısı yine aynı yükseklikte basılacaktır ancak buraya girdiğiniz katman sayısı ne ise o sayıda katmanda daha kalın bir destek baskısı yaparak destek katmanlarını parça seviyesine eşitleyecektir. Böylece her katmanda destek baskısı için zaman harcamak yerine 2 katmanda bir daha kalın destek katmanı basarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Buraya gireceğiniz katman sayısının baskı çözünürlüğünüz ile doğrudan ilişkisi vardır ve baskıyı olumsuz etkileyecek bir değer girdiğinizde yazılım sizi uyaracak ve isterseniz yine de girdiğiniz değeri kullanacaktır.

Aşağıda 0.3mm baskı çözünürlüğü kullanılırken 2 katmanda bir destek basılması istenen dilimleme görülmektedir.

20-5311345

Separation from Part
Horizontal Offset From Part: Destek baskısının yatay eksenlerde yani X ve Y eksenlerinde parçadan ne kadar uzakta başlayacağını belirler. Sıfır değeri destek sütunlarını parçayı X ve Y eksenlerde aynı koordinatlarda başlatır. Bu durumda destek sütunları parçaya tam olarak temas edeceği için baskı sonrası desteklerin sökülmesi zor olacaktır. Desteklerin çok uzaktan başlatılması ise üstüne denk gelecek asıl baskının boşlukta kalmasına neden olacaktır.

Upper Vertical Separation Layers: Destek sütunlarının baskı işleminden sonra kolaylıkla sökülebilmesi çok önemlidir. Bu yüzden yukarıdaki seçenek (Horizontal Offset From Part) ile yatay eksende destek sütunlarının parçaya olan uzaklığı belirlenirken bu ve altındaki seçenek ile de destek sütunlarının parçaya alttan ve üstten ne derece yaklaşacağı belirlenir. Horizontal Offset From Part değeri yani yatay mesafe mm cinsinden belirlenirken üst ve alt dikey mesafeler katman sayısı olarak belirlenir ve destek sütunları buraya girilen katman sayısı kadar geç başlar ve erken biter.

Lower Vertical Separation Layers: Yukarıdaki açıklamayı okuyunuz.

Automatic Placement: Bu bölümdeki ayarlar eğer elle destek koyma özelliğini kullanmadıysanız geçerlidir aksi halde elle destek kısmında belirlenen değerler kullanılır.

Support Pillar Resolution: Destek sütunlarının büyüklüğü belirlenir. Mm cinsinden girilir ve destek için bu ölçüde sütunlar basılır. İdeal olarak 3-4 mm yeterlidir ancak parça çok küçükse etkili bir destek basmak için bu değeride küçültmeniz gerekebilir.

Max Overhang Angle: Otomatik destek sisteminin destek sütunları koymak için dikkat edeceği havada durma açısıdır. Yani parçanın havada kalan bölgelerinin zemine olan açısıdır. Eğer parçanın belli bir bölgesi zemine bu dereceden daha büyük bir açı yapıyorsa o bölgeye destek sütunu konur. Örnekteki gibi 45 derece girdiğinizde parçadaki 45 derece ve altında kalan açıyla duran boştaki bölümlere destek sütunu konulmayacaktır. 45 derece üstüne ise destek sütunu otomatik olarak konulacaktır.

Support Infil Angles: Aynen Infill sekmesinde normal dolgu işlemi için anlatıldığı şekilde çalışır. Destek sütunlarının baskı açısını belirler ve girilen her değer bir katmanda kullanılır bittiğinde başa döner.

Temperature

Baskı esnasında kullanılacak tüm ısı değerleri bu sekmede ayarlanmaktadır. Ayarlar oldukça esnek olup istediğiniz katmanda istediğiniz ısı değerlerini kullanmanıza olanak sağlanmaktadır.

21-1588514

Temperature Controller List: Bu bölümde yazıcınızda bulunan ısıtıcı elemanların bir listesi bulunmaktadır. İstediğiniz türde ısıtma elemanını ekleyip çıkarabilir ve onlara istediğiniz ismi verebilirsiniz.

Add Temperature Controller: Isıtıcı elaman eklemeye yarar. Bu butona tıkladığınızda size eklemek istediğiniz ısıtıcı elemana ne isim vereceğinizi soran bir pencere açılır. İstediğiniz ismi verip OK tuşu ile onayladığınızda bu ısıtıcı eleman listeye eklenir ancak henüz detayları belirlenmemiştir.

Remove Temperature Controller: Daha önceden eklenmiş bir ısıtıcı elemanı listeden silmeye yarar. Silmek istediğiniz ısıtıcıyı seçip bu butona tıkladığınızda hiçbir uyarı verilmeden doğrudan listeden silinir.

Ekleme ve çıkarma işlemlerini yaptıktan sonra her bir ısıtıcı elemanın detaylarını ayarlamak gerekmektedir. Öncelikle Temperature Controller List kısmında bir ısıtıcı seçerek işe başlıyoruz. Örneğimizde Primary Extruder ismini verdiğimiz yazıcımızın nozzle ısıtıcısını seçtik. Sağ tarafta bu ısıtıcı elemanın ismi ile belirtilen ve sadece ona ait olan ayarlar bulunmaktadır.

Overview

Temperature Identifier: Bu aşağı açılır kutudan ilgili ısıtıcının termistörünün bağlı olduğu soket seçilmektedir. Kontrol kartlarında genellikle 3 ya da 4 adet termistör bağlantı noktası vardır. Nozzle termistörü de genellikle T0 soketine bağlıdır. İşte bu kısımda ilgili ısıtıcının termistörünün bağlandığı soketi seçiyoruz.

Temperature Controller Type: Isıtıcı elemanın Extruder veya Heated build platform (Isıtmalı Tabla) türünün seçildiği yer.

Relay Temperature between each: USB üzerinden alınan baskılarda baskı kontrol programına ısı bilgilerinin ne sıklıkta iletileceğini belirler. Bu sayede PC üzerinde çalışan yazıcı kontrol programında ısı değerleri takip edilebilir.

Layer: Her katman bittiğinde
Loop: Her bir yazdırma satırı tamamlandığında. Yani her gcode satırından sonra.

Wait for temperature controller to stabilize before beginning build: Bu seçenek aktif edildiğinde yazıcıya gönderilen bir komut sayesinde ısı değerleri kararlı bir hal alana kadar baskıya başlamaması sağlanır.

Per-Layer Temperature Setpoints: Her bir ısıtıcı eleman için hangi katmanda hangi ısı değerinde çalışacağı bilgilerinin girildiği kısımdır.

Öncelikle Temperature Controller List kısmından bir ısıtıcı eleman seçilmelidir. Bu aşamadan sonra Per-Layer Temperature Setpoints kısmında yapılacak her türlü işlem o ısıtıcı elemana ait olacaktır.

Add Setpoint: Bu butona tıklamadan önce;

Layer Number: Belirtilecek ısı değerinin hangi katmanda uygulanacağını ve
Temperature: Belirlenen katmanda ısının ne olacağını

seçmek gerekmektedir. Bu aşamadan sonra Add Setpoint butonuna tıkladığınızda listeye bu değerleri içeren bir satır eklenecektir. Eğer listeye eklenen satırda Layer Number ve Temperature değerlerinde değişiklik yapmak isterseniz üzerlerine çift tıklamanız yeterlidir.

Remove Setpoint: Per-Layer Temperature Setpoints kısmındaki satırlardan seçili olanı siler.

Her bir Setpoint ayarı kendisinden sonra gelen satıra kadar geçerlidir. Yani Layer 1 ve 100 derece dediğinizde bir sonraki satırda belirlenen katmana gelene kadar tüm katmanlar 100 derece olarak basılır. Sonraki satır Layer 5 ve 90 drece ise 5 ve sonraki tüm katmanlarda ısı 90 derece olarak belirlenir. Ta ki kendisinden sonra gelen bir satır varsa o satırın katman değerine kadar böyle devam eder. Başka satır yoksa baskı sonuna kadar geçerli değer son satırdaki ısı değeridir.

Cooling

Tıpkı ısıtma ayarları gibi birde soğutma ayarları yapmak gerekmektedir. Bu soğutma işlemleri iki amaca yöneliktir. Birincisi yüksek ısılara ulaşan nozzle ve ısıtıcı bloğun üzerlerindeki ısıyı bağlı oldukları diğer yazıcı parçalarına iletmesini engellemek ikincisi ise PLA baskılarda basılan parçanın o anki katmanını kontrollü olarak soğutarak baskının bir sonraki katmana hazırlamasını sağlamaktır. Cooling sekmesi ikinci amaca hizmet eden soğutma işlemleri için detaylı ayarlar barındırmaktadır.

22-8396429

Per-Layer Fan Controls: Her katman için parça soğutma fanının hızı ayarlanabilmektedir. Bu şekilde parçayı ilk katmanlarda tablaya iyi tutunabilmesi için biraz az soğutup ilerleyen katmanlarda tam kapasite ile soğutabilirsiniz. Layer Number ve Fan Speed kısımlarına istediğiniz katman numarası ve Fan hızını yüzde olarak girip Add Setpoint butonu ile bu kaydı listeye ekleyebilir, Listeden seçtiğiniz bir kaydı ise Remove Setpoint butonu ile silebilirsiniz. Girilen her değer bir öncekini iptal eder ve kendisinden sonra başka bir tanımlama satırı yoksa baskı sonuna kadar o değer geçerli olur. Herhangi bie satıra çift tıklayarak o satıra ait katman ve hız değerlerini düzenleyebilirsiniz.

Blip fan to full power….: Bazı fanlar sıfır seviyesinde iken düşük devirde bir çalıştırma işlemine tepki veremeyebilir ve durağan halde kalabilir. Ya da hem sessiz olması hemde daha yumuşak bir üfleme sağlaması için 12V bir sistemde 24V fan kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda fan ilk etaplardaki düşük devirde çalıştırma komutlarında çalışmayıp daha sonraki yüksek hızlarda çalışmaya başlayabilir. İşte bu sorunu engellemek için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Seçenek aktif olduğunda fan önce tam devirde max. voltaj ile çalıştrılıp hemen arkasından ayarlanan devirde çalıştırılmaya devam edilir.

Fan Overrides

Aynen baskı hızı düşürme seçeneği gibi belli bir sürenin altında basılacak katmanlarda fan hızını da arttırabilirsiniz. Böylece eğer o anda fan düşük devirde çalışıyorsa geçici olarak fan hızı arttırılacak ve parçaya yeterli soğuma sağlanacaktır.

Increase fan Speed for … : Fan hızının arttırılması için dikkate alınacak saniye cinsinden katman baskı süresi. Eğer ilgili katman bu değerden daha kısa bir sürede basılacak ise fan hızı yükseltilecektir.

Maximum cooling fan speed: Fanın çıkabileceği yüzde cinsinden en yüksek hız.

Bridging fan speed override: Zaman zaman destek kullanılmaksızın arası boş iki baskı alanına havadan çekilen çizgiler kullanılır. Mesela bir köprü figürü bastığınızı düşünün ve bu köprünün iki ayağının arasına yol basılırken altı boş kalan kısımlarda destek kullanmayabilirsiniz. Yazıcınız çoğunlukla belli bir mesafeye kadar olan altı boş düz çizgileri sorunsuz olarak iki nokta arasına basabilir. Bu durumda sorun yaratabilecek tek şey basılan çizginin kısa sürede soğutulmayıp esnek kalması ve aşağı doğru sarkmasıdır. Genelde bu tür baskılarda yazıcı baskı hızını arttırarak çizginin sarkmasına fırsat vermeden karşı noktaya ulaşmasını sağlar. İkinci bir önlem olarak eğer o anda fan düşük devirde çalışıyorsa hızını yükselterek çizginin soğuması hızlandırılabilir. Bu kısma gireceğiniz değer, fan hızı ne olursa olsun köprü baskılarında fan hızını belirlediğiniz değere ayarlayacaktır.

G-Code

5D firmware (include E-Dimensions) : Bu seçeneğin anlamı yazıcının X,Y,Z koordinatları ile Hız ve Ekstrüzyon miktarlarını ayarlamayı desteklediğini belirtir. Bunları desteklemeyen 3D yazıcı olmadığından sürekli aktif olması gerekmektedir.

23-8627160

Relative Extrusion Distances: 3D yazıcılarda eksen yada extruder ilerleme değerleri absolute (kesin) veya relative (göreceli) olarak iki ayrı moda sahiptir. Bu iki mod hakkında detaylı bilgiye “Relative ve Absolute Çalışma Modları” adlı yazıdan ulaşabilirsiniz.

Eğer bu seçenek aktif değilse yazıcı ekstrüzyon işlemi için absolute modu kullanır. Yani gönderilen her G-Code satırında filamentin ne kadar ileri sürüleceği veya geri çekileceği bilgisi olur ve sonraki satır için bu değer geçerli değildir.

Seçenek aktif olursa relative mod devreye girer ve her ekstrüzyon ilerleme veya geri çekme komutu bir önceki ekstrüzyon işlemine eklenir veya çıkarılır.

Örneğin Relative mod aktif iken:

G1 X100 Y100 E2.5
G1 X110 Y100 E2.5

komutları verildiğinde her satırda filament mevcut konumuna bakılmaksızın 2.5mm ileri sürülür.

Absolute mod aktif iken:

Relative moddaki gibi her iki satırda da 2.5mm filament ileri sürmek için aşağıdaki gibi komut satırları girilmelidir.

G1 X100 Y100 E2.5
G1 X110 Y100 E5

Burada ilk satırda filament 2.5mm ileri sürülüp sonraki satırda da 2.5mm ileri sürülmesi için 5 değeri kullanılmaktadır. Yani bir önceki ileri sürme miktarına 2.5 eklenmesi gerekmektedir. Eğer bu satırların devamında 10mm daha filament ileri sürmek gerekirse;

G1 X110 Y100 E15

komutu verilmelidir.

Allow zeroing of extrusion distances (i.e. G92 E0): Yukarıdaki seçenek aktif edilmediği zaman yani yazıcı ekstrüzyon işlemi için Absolute mod kullanıyorken filamentin konumu sanal bir pozisyonda saklanır. Yazıcı her ileri sürülen ya da geri çekilen filament miktarını baskının başından itibaren sürekli bir sanal pozisyona ekler ya da çıkarır. G92 E0 komutu ise bu pozisyonu sıfırlamak için kullanılır ve genellikle tüm G-Code listelerinin başında ve sonunda bulunur. Bazı yazılımlarda bu işlem gerekli iken bazılarında gerek duyulmamaktadır. Eğer absolute mod ile filament sürme işlemi yapıyorsanız ve filament akışında sıkıntı yaşıyorsanız bu seçeneği açmayı ya da kapatmayı deneyebilirsiniz.

Use independent extruder axes: MakerBot, Sailfish gibi yazılımlar ekstrüzyon oranını sürekli takip eder ve kayıt altına alır. Bunun yanında bir çok açık kaynak yazıcı ve onların yazılımları (Marlin, Repetier gibi) bu takip işlemini yapmazlar. Makerbot kullanıcılarının bu seçeneği aktif etmesi gerekmektedir.

Include M101/M102/M103 Commands: Oldukça eski ve şu an neredeyse kullanılmayan bazı yazıcılar M101, M102 ve M103 komutlarını kullanmaktaydılar ve şu anda yeni nesil hiçbir yazıcı ve yazılım bu komutları kullanmıyorlar. Yine de bu tür bir yazıcıya sahipseniz bu seçeneği aktif ederek yazılım uyumu sağlayabilirsiniz. Komutların anlamları aşağıdaki gibidir;

M101 Ekstrüzyon ileri yönde aktif
M102 Ekstrüzyon geri yönde aktif
M103 Ekstrüzyon kapalı

Firmware supports “sticky” parameters: Sticky yani yapışkan komutlar sayesinde Simplify3D yazılımı tekrar eden komutları bir defa kullanıp bir daha aksi belirtilene kadar sonraki satırlarda kullanmayarak G-Code dosyalarının büyümesini engeller. Eğer kullandığınız yazıcının yazılımı bu özelliği destekliyorsa mutlaka aktif etmekte fayda var.

Örneğin bu özellik aktif değilken X eksende sürekli bir değişim olduğu halde Y ekseninde ve baskı hızında bir değişiklik olmadığı durumda komutlar aşağıdaki gibi olacaktır;

G1 X10 Y10 E1 F100;
G1 X20 Y10 E2 F100;
G1 X30 Y10 E3 F100;
G1 X40 Y10 E4 F100;

Ancak özellik aktif olduğunda aynı komutlar aşağıdaki gibi olacaktır;

G1 X10 Y10 E1 F100;
G1 X20 E2;
G1 X30 E3;
G1 X40 E4;

Görüldüğü gibi Y eksen ilk satırda 10 değerine, baskı hızı 100 değerine ayarlandı ve bir daha değişmediği için sonraki G-Code satırlarında yer almadılar.

Global G-Code Offsets: Bazı durumlarda baskılarınız tabla üzerinde tam olarak istediğiniz yerde olmayabilir. Bunun nedeni genellikle tabla ve nozzle mesafelerinin fiziksel olarak hatalı konumlandırılmasıdır. Örneğin yazılımda tablanın tam ortasına yerleştirilen bir parça fiziksel olarak baskıda tablanın tam ortasına denk gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda hangi eksende kaydırma yapmak istiyorsanız o eksene ait kutuya artı ya da eksi yönde değer girebilirsiniz. Örneğin baskı normale göre 10mm sağda çıkıyorsa X eksen kutusuna -10 girmeniz yeterli olacaktır. Bu kaydırma işlemi G-Code içindeki tüm X eksene ait değerlere uygulanacaktır.

Update Machine Definition using settings below: Yazıcının fiziksel özelliklerinin ayarlandığı iki yer bulunmaktadır. Birisi bu seçeneğin aktif edilmesi diğeri ise program menülerinden Tools ==> Options menüsü.

Machine Type: Delta ya da Kartezyen tip yazıcı seçimi.

Build Volume: Yazıcının baskı sınırlarının belirlendiği kısımdır. Kartezyen yani dört kenar tablaya sahip yazıcılarda her eksen için baskı yapılabilecek sınırlar girilmelidir. Delta için tabla çapı her üç alanada girilmelidir.

Origin Offset: Birçok yazıcıda başlangıç noktası tablanın sol ön köşesidir. Ancak bazı yazıcılarda bu durum farklı olup başlangıç noktasını tablanın merkezi olarak kabul ederler. Tüm eksenler için sıfır değerini girmeniz başlangıç noktasını sol ön köşeye alacaktır. Eğer başlangıç noktasını farklı bir konuma taşımak isterseniz ilgili eksenin değerini değiştirmeniz yeterlidir. Merkez noktası için X ve Y kutularına max. X ve Y değerlerinin yarısını yazmanız gerekir.

Homing Dir: Limit anahtarlarının konumunu bu seçenekler ile yazılıma bildirebilirsiniz. Bu şekilde G28 Home komutu doğru noktaya gidecektir.

Flip Build Axis: Bu seçenek sadece Simlify3D içindeki tabla görüntüsü içindir. Gerçek yazıcı tablasının konumlarını etkilemez. Eğer yazılım içinde tablaya koyduğunuz parça baskıda farklı yerde çıkıyorsa o eksenin terse çevrilmesini ve ekrandaki ile yazıcıdaki parçanın aynı istikametlere bakmasını sağlayabilirsiniz.

Update Firmware Configuration: Bu bölümü tüm sekmeler bittikten sonra yazılımın ana menüsü ile ilgili yazacağım yazıda ele alacağım.

Scripts

Scripts sekmesi baskının çeşitli aşamalarında çalıştırılan kodların tanımlandığı kısımdır. Bu aşamalar sırasıyla şöyledir;

24-9975391

Starting Script : Baskının hemen öncesinde çalıştırılan komutları içerir. Baskı öncesi eksen sıfırlama, tabla seviyesi gibi komutlar bu aşamada gönderilir.

Layer Change Script : Her yeni katmana geçildiğinde çalıştırılan komutların bulunduğu kısımdır. Eğer katmanlar arası belirli işlemler yapmak istiyorsanız bu kısımda tanımlamanız gerekir.

Retraction Script : Her geri çekme işleminden hemen önce buraya girilen komutlar çalıştırılır.

Tool Change Script : Eğer birden fazla extruder kullanıyorsanız her extruder değişiminde çalıştırılacak komutlar bu kısıma girilmelidir.

Ending Script : Baskı bittikten sonra çalıştırılacak komutların girildiği bölümdür.
Script sekmesindeki bölümlerde kullanılabilecek ve PlaceHolder ismi verilen bazı değişkenler bulunmakta ancak yazılımın geliştiricileri bu değişkenleri hiçbir dökümanda yayınlamamaktadır. Resmi forumlarda yayınlayan kullanıcıların da mesajlarını silmekteler. Bu yüzden çok fazla kaynak olmasa da bugüne kadar kullanıcılar tarafından bulunup açığa çıkarılan bazı değişkenlerin kodları aşağıdaki gibidir. Hepsinin çalışma garantisi yok ancak çoğu denenmiştir. Bu değişkenler sayesinde istediğiniz zaman belirli değerlere ulaşabilirsiniz. Örneğin M117 [current_position_z] komutunu kullandığınız yerde LCD ekrana o anki Z pozisyonu yazılacaktır. Bazı değişkenler sadece bazı kısımlarda çalışmaktadır. Örneğin [retract_speed] sadece Retraction Script kısmında çalışır.

[toolchange_retract_distance][toolchange_prime_distance][travel_speed][current_position_x][current_position_y][current_position_z][next_position_x][next_position_y][next_position_z][previous_direction_x][previous_direction_y][previous_direction_z][next_direction_x][next_direction_y][next_direction_z][average_direction_x][average_direction_y][average_direction_z][bed0_temperature][bed1_temperature][bed2_temperature][bed3_temperature][bed4_temperature][bed5_temperature][extruder0_temperature][extruder1_temperature][extruder2_temperature][retract_distance][prime_distance][retract_speed]

Post Processing : Bu kısım özel bazı yazıcılar için G-Code komut yapısını değiştirmektedir. Aşağı açılır listede bulunan yazıcılardan birini kullanıyorsanız ilgili olanı seçiniz aksi halde Standart G-Code olarak kalması gerekir.

Additional Terminal Commands for Post Processing : Bu kısımda da yine detaylı dökümanı verilmemiş bazı değişkenler ve komutlar kullanılabilmektedir. Buraya girilen komutların bazıları G-Code oluşturulması esnasında bazıları ise G-Code oluşumu biter bitmez dikkate alınır. Tespit edilip doğrulanmış bazı komutlar aşağıdaki gibidir;

{REPLACE “xxx” “yyy”} : Oluşturulan G-Code satırlarında ilk tırnak içindeki metni arar ve ikinci tırnak içindeki metin ile değiştirir. Bu örnekte tüm satırlarda xxx metnini arar ve yyy metni ile değiştirir. Örneğin LCD ekranın en alt satırına o anki katman numarasını ve Z eksen yüksekliğini yazdırmak isterseniz; {REPLACE “; layer” “M117 katman =”} komutunu vermeniz yeterlidir. Simplify3D oluşturduğu G-Code listesinde her yeni katmana geçişte o katmanın numarasını ve Z eksen yüksekliğini bilgi notu olarak noktalı virgül ( işaretinden sonra ekler. Noktalı virgül ile başlayan satırlar baskı esnasında dikkate alınmaz. Örneğin ilk katman için yazılımın oluşturduğu katman ve Z eksen yükseklik bilgisi ; layer 1, Z = 0.300 şeklindedir. Biz bu kısımdaki ; layer ifadesini aratıp “M117 katman =” ile değiştirdiğimizde ilk katmanın bilgi satırı M117 katman = 1, Z = 0.300 şeklini alacaktır. M117 LCD ekrana kullanıcı tarafından bilgi gönderilmesini sağlayan Marlin komutudur. Artık her katman değişiminde LCD ekranda katman numarası ve Z eksen yüksekliği görüntülenecektir.

{PREPEND “G28n”} : Tırnak içindeki metni oluşturulan G-Code listesinin en başına ekler. n karakterleri yeni bir satıra geçileceğini belirtir. Eğer birden fazla komutu ayrı satırlara eklemek istiyorsanız her yeni komuta geçmeden önce mutlaka araya n karakterlerini koyunuz.

{APPEND “G28n”} : Bir önceki komut ile aynı işi yapar. Tek farkı bu kez eklemeyi G-Code listesinin en sonuna yapar.

Not: Yukarıdaki iki komutu kullanırken tek komutluk bir ekleme dahi yapsanız sonuna n eklemeyi unutmayınız. Aksi halde eklediğiniz satırdan sonra gelecek ilk G-Code satırı eklediğiniz satırın altından başlamak yerine hemen yanından başlayacaktır.

{DELETE “G28 X0 Y0n”} : Tırnak içindeki metni tüm G-Code satırlarından siler. Eğer sonuna n koymazsanız ve silinen metinden sonra satırda başka bir bilgi kalmaz ise o satır boş olarak kalır. Bu yüzden metni sildikten sonra eğer satırı da silmek isterseniz sonuna n koyunuz.

{STRIP “xxx”} : Tırnak içinde belirtilen metin ile başlayan tüm satırları istisnasız siler.

{TOOL0REPLACE “xxx” “yyy”} ve {TOOL1REPLACE “xxx” “yyy”} : İki Extruder kullanan yazıcılarda o an aktif olan Extruder’ a göre arama ve değiştirme yapan bir komuttur. {REPLACE “xxx” “yyy”} komutu ile aynı şekilde çalışır. Farkı kullanılan Extruder numarasına göre çalışmasıdır. Örneğin {TOOL1REPLACE “xxx” “yyy”} komutu tüm G-Code listesinde xxx metnini arar ancak bulduğu zaman o satırda 1 numaralı Extruder aktif Extruder ise yyy ile değiştirir.

Speeds

Speeds sekmesi baskı esnasında kullanılacak tüm hız ayarlamalarını tanımlamaktadır. Bu sekme çok karışık olmadığı gibi hemen hemen her kullanıcının en sık başvurduğu sekme olduğundan anlaşılması zor olmayacaktır.

25-5586411

Not: Hız değerleri Ana menüden Tools > Options seçeneği ile tanımladığınız hız birimini referans alacaktır. İki seçenek vardır. Bunlar saniyede mm veya dakikada metre cinsindedir.

Speeds Kısmı

Default Printing Speed : Genel baskı hızını tanımlar. Diğer tüm baskı hızı değerlerinin referansıdır.

Outline Underspeed : En dış duvar hattının basılması esnasında kullanılacak hızdır. Yüzde olarak girilir ve Default Printing Speed değerini referans alır.

Solid Infill Underspeed : Üst ve alt katı dolgu katmanlarının baskı hızıdır. Yüzde olarak girilir ve Default Printing Speed değerini referans alır.

Support Structure Underspeed : Destek kısımlarının baskı hızını belirler. Yüzde olarak girilir ve Default Printing Speed değerini referans alır.

X/Y Axis Movement Speed : Baskı harici X ve Y eksenin boştaki hareket hızıdır. Default Printing Speed değerinden bağımsızdır ve yazıcının izin verdiği en yüksek hıza kadar tanımlanabilir.

Z Axis Movement Speed : Baskı harici Z eksenin boştaki hareket hızıdır. Default Printing Speed değerinden bağımsızdır ve yazıcının izin verdiği en yüksek hıza kadar tanımlanabilir.

Speed Overrides Kısmı

Adjust printing speed for layers below : Bu seçeneği aktif ettiğinizde yanındaki kutuya saniye cinsinden bir değer girilmesi gerekir. Eğer herhangi bir katmanın toplam baskı süresi burada tanımlanan süreden daha kısa sürecekse baskı hızını Allow speed reductions down to kısmında belirlenen hıza düşürür. Yüzde olarak girilir ve Default Printing Speed değerini referans alır.

Other

26-6389821

Bridging

Normal şartlarda basılacak parçada alt tarafı boş kalan yerler olursa bu kısımlara destek koymak gerekir ancak çoğu durumda 3 boyutlu yazıcılar destek konulmasa dahi eğimsiz olarak altı boş kalan kısımların baskısı ile başa çıkabilir. İki sütun arasına çekilen yatay düz hatlardan oluşan bu bölümler bir köprüyü andırdığı için Bridging yani köprüleme olarak adlandırılır. Tabi böyle bir durumda bazı özel önlemler almak gerekecektir. İşte Bridging kısmı bu amaçla kullanılmaktadır.

Unsupported area threshold : Eğer deteksiz olarak altı boş kalan alan bu kısımda belirtilen alandan büyük ise bu kısmın dolgusu esnasında filament akışı Bridging extrusion multiplier kısmında tanımlanan oranda arttırılacak veya azaltılacaktır. Girilen değer mm/kare dir.

Extra inflation distance : Eğer bu kısma mm olarak bir değer girerseniz köprüleme işlemi yapılırken iki sütun arasına çekilen hatların başlangıç ve bitiş noktaları girilen değer kadar bir alttaki katmanın üzerine bindirilecektir. Böylece altı boş kalan yatay hatların önceki katmana tutunması daha kolay olacak ve sarkma ya da kopma yapmayacaktır.

Bridging extrusion multiplier : Unsupported area threshold kısmına girilen alandan daha büyük bir köprüleme alanı varsa filament akışı buraya girilen değer oranında artacak ya da azalacaktır. Böylece köprüleme yaparken daha fazla filament gönderilmesini ya da fazla geliyorsa filament akışının azaltılmasını sağlayabilirsiniz.

Bridging speed multiplier : Köprüleme işlemi baskı hızının belirlendiği kısımdır. Değer yüzde olarak girilir.

Use fixed bridging infill angle : Aktif edildiğinde köprüleme işlemi esnasında yapılacak dolguların istediğiniz açıda olmasını sağlayabilirsiniz. Normal şartlarda köprüleme dolgusunun ilk katmanı doğrusal çizgiler halinde dikey yada yatay yapılır.

Apply bridging settings to perimeters : Bu seçenek aktif edildiğinde köprüleme ayarları köprüleme yapılmış kısımlarla kesişen tüm duvar baskılarına da uygulanır. Yani o duvarlar için filament akışı, baskı hızı, bir önceki katmanın duvarlarına bindirme oranı gibi değerler yukarıdaki ayarlara göre yapılır.

Dimensional Adjustments

Horizontal size compensation : Eğer aldığınız baskılarda basılan modelin ölçülerinde sapmalar oluşuyorsa bu kısıma gireceğiniz değer ile baskıyı ölçekleyebilirsiniz. Girilen değerin negatif veya pozitif durumuna göre baskıyı XY eksende o ölçüde küçültür yada büyütür. Değer mm cinsindendir.

Filament Properties

Filament Toolhead Index : Çoklu Extruder kullanan yazıcılarda mevcut ayarlamalar ile kullanılacak Extruder bu kısımdan seçilir.

Filament diameter : Kullandığınız filamentin çapını gireceğiniz kısım. Doğru değer girilmesi baskı esnasında yapılacak hesaplamalar için çok önemlidir.

Filament price : Kullandığınız filamentin 1kg fiyatını buraya girerseniz size yaklaşık harcanacak filamentin fiyatı rapor edilecektir.

Filament density : Kullandığınız filamentin yoğunluğu. genellikle üreticiler filament ile birlikte bu tür bilgileri vermektedir ancak 1.25 varsayılan değer yeterlidir.

Tool Change Retraction

Tool change retraction distance : Çoklu Extruder kullanımında yeni Extruder devreye girmeden önce eskisinin ne kadar filamenti geri çekeçeği mm olarak buraya girilir.

Tool change extra restart distance : Pasif olan Extruder aktif olmadan önce geri çektiği filamenti tekrar ileri sürmelidir. Ancak her ne kadar filament geri çekilmiş olsa da nozzle haznesinde bir miktar erimiş filament kalacağından geri çekilen miktar ile aynı uzunlukta filament tekrar ileri sürülürse nozzle ucunda bir sıkışma ve basınca neden olabilmektedir. İşte böyle bir durumdan kaçınmak için genellikle bu kısıma negatif bir değer girilir ve ileri sürülen filament buraya girilen değer kadar eksik ileri sürülür. Pozitif değer de girilebilir. Bu durumda ileri sürülen filament geri çekilenden fazla olacaktır. Girilecek değer mm cinsindendir.

Tool change retraction speed : Extruder değişiminde filament geri çekme işleminin ne hızda yapılacağı bu kısımda belirlenir.

Advanced

Bu sekme Simplify3D yazılımının son ayar sekmesidir. Bununla birlikte yazı dizisinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. İlerleyen zamanlarda son bir ilave bölümle yazılımın bazı ince ayarlarına ve ipuçlarına değineceğim.

27-7787494

Layer Modification : Simplify3D çoklu konfigürasyonu destekleyen bir yapıya sahiptir. Yani bu kısma kadar gördüğümüz tüm ayarlararı yapıp kaydettikten sonra yeni bir ayar dosyası oluşturup tamamen farklı tanımlamalar yapabilir ve aynı baskı içinde belirli bir yüksekliğe kadar farklı ayarlamalar kullanıp sonrasında tamamen farklı bir ayarlamaya geçebilirsiniz. İşte Layer Modification kısmının altında bulunan Start ve Stop printing at height kısmına gireceğiniz mm cinsinden iki değer ile mevcut ayarların hangi yükseklikte devreye girip hangi yükseklikte devreden çıkacağını belirleyebilirsiniz.

Thin Wall Behavior

External Thin Wall Type : Bu kısım iki alt seçeneğe sahiptir. Öncelikle kullanılma amacına değinmek istiyorum. Bazen Simplify3D ile dilimleme yapıp ön görünümde baskı hatlarını incelediğinizde bazı duvarların olmadığını görürsünüz. Bu durumda parçanızın hatalı çizildiğini düşünebilirsiniz ancak aslında sorun eksik olan duvarların dilimleme esnasında kullanılan nozzle çapından daha ince olmasından kaynaklanır. Diyelimki baskısını alacağınız parçada 0.25mm kalınlığında bir duvar var ancak kullandığınız nozzle 0.4mm çapında. İşte bu durumda varsayılan ayarlardaki yazılımda 0.25mm olan duvarlar dikkate alınmayacaktır. Varsayılan değer olan Perimeters only seçeneği aktif iken böyle bir sorun ile karşılaşırsanız bu kısmı Allow single extrusion walls olarak değiştirip dilimlemeyi yeniden yaptığınızda eksik olan duvarların geldiğini göreceksiniz.

Internal Thin Wall Type : Bu seçenek üç alt tanıma sahiptir. Çok ince bir duvar basılırken varsayılan değer olan Perimeters only kullanıldığında duvarların iç ve dış hatları basıldıktan sonra iç kısmı doldurulmaz. Allow gap fill kullanıldığında ise arada kalan boşluk seçilen dolgu şekline göre XY eksende yapılan hızlı ve sarsıntılı bir hareket ile doldurulacaktır. İşte bu gibi durumlarda iki duvar arasında kalan boşluğun doldurulması için farklı bir yöntem daha kullanılabilir. Üçüncü seçenek olan Allow single extrusion fill seçeneği. Bu seçeneğin yaptığı işi bir örnek ile açıklamak gerekirse; Diyelim ki 1.3mm kalınlığında bir duvarı 0.4mm çapında bir nozzle ile Allow gap fill seçeneğini kullanarak basıyorsunuz. Duvar baskılarında iç ve dış olmak üzere duvar sayısı eşit olarak ikiye bölünür ve bunun hesabı; istenen duvar sayısı, duvar kalınlığı ve nozzle çapına göre yapılır. Bu örnekte içe bir duvar, dışa da bir duvar basıldıktan sonra geriye 0.5 mm boşluk kalacaktır ve kalan boşluk iç ve dış olmak üzere iki adet daha 0.4mm kalınlığında duvara yetmediğinden başka duvar basılamayacaktır. Yazıcı bu durumda dolgu moduna geçecek ve bu kadar küçük bir alanı hızlı ve sarsıntılı bir hareket ile doldurmaya başlayacaktır. Ancak siz Allow single extrusion fill seçeneğini kullanarak dilimleme yaparsanız yazıcınız iki duvar arasında kalan bu 0.5mm boşluğu kesintisiz tek bir duvar ile dolduracaktır. Bu duvarın kalınlığını da filament akışını arttırarak 0.5mm aralığı dolduracak şekilde ayarlayacaktır. Böylece hem baskı süresinden kazanmış olacaksınız hemde daha düzgün bir yüzey kalitesi elde etmiş olacaksınız.

Allowed perimeter overlap : Bu seçeneğe girilen yüzde değerine göre duvarların birbiri üzerine binmesine izin verilecek en yüksek oran belirlenir.

Single Extrusions

Eğer yukarıdaki ayarlarda Allow single extrusion walls veya Allow single extrusion fill seçenekleri seçilirse aşağıdaki tanımlamalar kullanılır.

Minimum Extrusion Length : Dolgu yapılacak uzunluk buraya girilen değerden daha kısa ise dolgu işlemi yapılmayacak ve baskı süresinden zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

Minimum ve Maximum Printing Width : Yukarıdaki açıklamalarda anlattığım iç ve dış duvarların arasını gerektiğinde nozzle çapından daha ince veya daha kalın tek bir hat halinde doldurma işleminde bazı yazıcılarda sorunlar yaşanabilmektedir. Eğer yazıcınız normalden çok ince veya çok kalın hatlarda baskı yapmakta zorlanıyorsa bu iki kısıma izin verilecek en ince ve en kalın baskı oranını girerek yazıcınızın limitler dışına çıkmasını engelleyebilirsiniz. Örneğin %50 – %200 değerlerini girdiğinizde 0.4mm nozzle ile en ince duvar 0.2mm, en kalın duvar 0.8mm olacaktır.

Endpoint Extension Distances : İnce duvarların baskısı esnasında filament akışının normalden fazla ya da eksik yapılması bazı kısımlarda zayıf tutunmalara neden olabilmektedir. Özellikle belirli bir istikamette uzayan duvarlar hatlarının başlangıç ve bitiş noktaları ana parça gövdesinden uzak kalabilmektedir. Bu sorunu engellemek için Single Extrusion yöntemi ile doldurulan duvarların başlangıç ve bitiş noktalarını biraz uzatarak en yakın gövde parçasının üzerine binmesini sağlayabilirsiniz.

Ooze Control Behavior

Filament akışının olmadığı zamanlarda Nozzle’dan boştaki hereketi esnasında uç kısımdan sızan erimiş plastiğin sebep olduğu soruna ipliklenme denmektedir. Bu sorunu çözmek için geri çekme işleminin çalışmasını bir adım ileri götüren bu sızıntı kontrol yöntemi kullanılmaktadır.

Only retract when crossing open space : Geri çekme işleminin sadece basılan parçanın olmadığı boş alanlardan geçerken yapılmasını sağlar.

Force retraction between layers : Katman geçişlerinde mutlaka geri çekme işleminin yapılmasını sağlar.

Minimum travel for retraction : Boştaki eksen hareketi girilen değerden kısa ise geri çekme yapılmaz.

Perform retraction during wipe movement : Nozzle ucunu temizleme işlemi aktif edildiği için nozzle belli zamanlarda temizleme bölgesine gidip ucunu temiziyorsa bu hareketten önce geri çekme yapılması sağlanır.

Only wipe extruder for outer-most perimeters : Nozzle temizleme işleminin sadece dış duvarlar basılırken yapılmasını sağlar.

Movement Behavior

Avoid crossing outline for travel movements : Aktif edildiğinde baskı yapılmadığı anlarda Nozzle’un parçanın üzerinden geçmesine izin verilmez.

Maximum allowed detour factor : Nozzle’un parça üzerinden geçmemesi için gereken sapma oranı. Örneğin 3 değeri normal hattının üç katına kadar yolundan sapabileceği anlamına gelir.

Slicing Behavior

Bazı STL dosyalardaki tasarım hataları ya da programlar arası uyumsuzluklardan dolayı dilimleme sonrası ön izlemede parçada boşluklar olduğunu görebilirsiniz. Genelde bu tür hataların sebebi tam kapatılmamış bir kenar hattıdır. İşte bu kısımdaki Heal seçeneği böyle bir durumda eğer mümkünse sorunu düzeltmeyi deneyecektir. Ayrıca eğer baskı alanında tek bir katı model varsa ve dilimleme sonrası boşluklar oluşuyorsa diğer seçenek olan Merge all outlines … seçeneğini kullanabilirsiniz. Baskı alanında birden fazla model varsa bu seçeneği kullanmayınız.

Kaynak : https://boyut3.com/3boyut4kose/2019/08/17/simplify3d/

About The Author

Reply